Curs de canto
Cursurile de canto sunt începutul unei călătorii incredibile spre dezvoltare vocală și personală și de aceea fiecare lecție este individuală și personalizată în funcție de nivelul fiecăruia.
În cadrul lecțiilor de canto se vor învăța:
Imitarea sunetelor emise de un instrument.
Aceasta presupune emiterea sunetului auzit la pian sau la alt instrument, este practic un antrenament al auzului și al redării sunetului auzit.
Intonația corectă.
Presupune emiterea sunetelor unei vocalize sau a unei melodii în mod corect, practic este antrenamentul pentru a nu cânta fals intonațional.
Emisia sunetului cu ajutorul rezonatorilor faciali.
Se învață senzația prin care sunetul ajunge să se amplifice cu ajutorul rezonatorilor, fără efort, conducând vibrația spre spatele nasului.
Respirația costo-diafragmală.
Pe lângă exercițiile de respirație care se învață și se fac în particular, cu ajutorul vocalizelor se urmărește dozarea exactă a aerului expirat și a presiunii formate de diafragmă pentru fiecare sunet în parte.
Extensia vocală.
În afara zonei de confort, vocea poate fi extinsă spre sunete mai înalte și mai joase. Vocalizele reusesc să obișnuiască musculatura cu sunete din ce în ce mai inalte și, în timp, cântărețul reușește să dobândească două până la trei octave, chiar și mai mult.
Identificarea registrelor vocale și folosirea lor optimă.
Vocea umană are diferite registre: registrul de piept, registrul de cap, mixtura între cele două, falsetul și falsetul întărit pentru vocile bărbătești.
Rezistența în timpul cântatului.
Cu ajutorul exercițiilor care se desfășoară timp de o oră cu pauze din 10 în 10 minute, se formează o rezistență a organismului în timpul cântatului, oboseala apărând din ce în ce mai rar.
Folosirea microfonului.
Microfonul are anumiți parametri cu care cântărețul trebuie să se obișnuiască pentru a reda cât mai bine calitățile sale vocale. Necesită antrenament în acest sens.
Transmiterea emoțiilor cu ajutorul cântecelor.
De multe ori inhibiția este o barieră în calea actului artistic. În orele de canto învățăm deasemena să controlăm emoțiile prin antrenamentul gesturilor și mimicii.
Alegerea repertoriului corect în conformitate cu calitățile și limitele fiecăruia.
Cele mai mari greșeli se produc în momentul în care alegem un repertoriu greșit astfel încăt nu reușim să arătăm întreaga noastră capacitate de exprimare prin cântec.
O ședință de curs durează 50 de minute. Cursurile au loc într-o locație adecvată, potrivită studiului și activităților artistice.
CURSURILE DE CANTO SE ADRESEAZĂ COPIILOR ȘI TINERILOR CU VÂRSTA CUPRINSĂ ÎNTRE 5 ȘI 18 ANI si sunt oferite pentru orice nivel: începător, intermediar, avansat.
Tarife
- Abonament 4 lecții/lună – 370 lei
- Abonament 8 lecții/lună – 590 lei
Instructori:
MIRELA STOICA – Profesor de canto
Artist liric la Teatrul Muzical “Nae Leonard” din 1996.
În paralel începe activitatea pedagogică în anul 2013 la o școală gimnazială iar mai apoi ca profesor de canto la Liceul de Arte din Galați. Îmbinând dragostea pentru muzică și dragostea pentru copii, își dorește să-i ajute pe aceștia să descopere cel mai frumos și mai special instrument, VOCEA UMANĂ.
MIHAELA MIRCEA – Profesor de canto
Vino la Piano Art Institute să descoperim împreună artistul din copilul tău!
Dacă observi înclinații artistice în copilul tău, încurajează-l necondiționat! La această vârstă, este gata sa absoarbă cât mai multe informații, este mai sigur pe sine și mai încrezator în abilitățile sale. Acum e momentul pentru aventuri creative!
Pentru toți cei care doresc să-și descopere potentialul artistic, ședințele de evaluare sunt gratuite și se pot solicita telefonic sau online, prin formularul de contact.
HAI ȘI TU ÎN COMUNITATEA PIANO ART INSTITUTE!
Dacă vrei să te alături și tu micii noastre comunități, hai la o vizionare și dacă îți place ce vezi, te asteptăm să faci parte din familia #PianoArtInstitute!